Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


Schema
Anmälan

– Utrustning
Avgifter
Betalningsformulär
Märken
Information in English


Vår skridskoskola vänder sig till alla barn och ungdomar som vill åka skridskor, oavsett om du är nybörjare eller har åkt ett tag. Det finns både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper. Viktigt är att alla åkare har hjälm.

Skridskoskolan tränar torsdagar och söndagar (schema finns här) vid Björknäs Idrottplats (adress: Björknäs skolväg 5 i Saltsjö-boo). Blå, gul och röd grupp erbjuds även 20 minuter golvträning, direkt efter isträningen.

Varje termin avslutats vmed en traditionsenlig isshow:
– Hösttermin: Julshow är söndag den 19 dec 2021 i Björknäs ishall
– Vårtermin: Vårshow söndag den 13 mars 2022 i Älta ishall

Om du har frågor om skridskoskolan, e-posta oss gärna på This is a mailto link så hjälper vi dig.

För att anmäla, följa stegen nedan:

Steg 1: Skicka oss anmälan

Steg 2: Betala avgiften


Skridskoskolans grupper

Grupperna i Skridskoskolan är indelade efter färger. Allteftersom du lär dig olika moment flyttas du vidare till nästa grupp. Om du har åkt skridskor förut placeras du i en grupp som passar dina förkunskaper. Efter att ha klarat vissa moment kan du ta skridskomärken (läs mer).

Klubbens instruktörer är välutbildade och de flesta har mångårig erfarenhet som tränare. Flera tränare har varit aktiva tävlingsåkare.

SK-1.png

Våra nybörjare får sin första kontakt med is och skridskor. Det viktigaste här är att genom lekfulla moment lära sig stå, balansera och att ta sig framåt för egen maskin. I den orangea gruppen tar barnen sig fram lite snabbare på isen och börjar åka bakåt.

SK-2.png

I blå och gul grupp åker man både framåt och bakåt samt börjar åka på skär och bågar. I denna röda gruppen övar barnen saxning framåt och bakåt, piruetter och vändningar. Man strävar efter att ta de sista skridskosmärkena och börjar även pröva lite teamövningar.

 

Vill du fortsätta efter Skridskoskolan?

För de åkare som passerat skridskoskolan och vill fortsätta med konståkning finns klubbens teknikgrupper som jobbar med att utveckla sin skridskoåkning och som tävlar i antingen synkro, isdans, solodans eller singel. I teknikgrupperna (som vi kallar Lila grupperna) är man klar med de grundäggande skridskomärkena och genomför tester för Konståkningsförbundets domare.

 

Uppdaterad: 24 AUG 2018 14:03
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info