Hoppa till sidans innehåll

Nacka TK och Corona säsongen 2020/2021

27 SEP 2020 19:21
Under denna säsong behöver vi till följd av Coronapandemin och spridningen av Covid-19 tänka mer på hur vi förhåller oss till varandra.
 • Uppdaterad: 27 SEP 2020 19:21

Folkhälsomyndigheten anser att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning därför ska fortsätta. Det håller vi med om och tycker är bra. Nacka Teamåkningsklubb som ansvarig för träning, uppvisningar och tävlingar behöver se till att minska risken för att Covid-19 sprids. Enligt Folkhälsomyndigheten bör idrottsföreningar göra en riskbedömning inför olika aktiviteter och vidta försiktighetsåtgärder. Skulle en aktivitet innebära att ordningslagens begränsningar till 50 personer blir aktuell, måste det också beaktas.

I vår träningsverksamhet är många yngre barn aktiva, och flera av dessa barn har behov av hjälp av föräldrar för att kunna delta. Vår verksamhet är också beroende av föräldrarnas engagemang.

Coronapandemin och spridningen av Covid-19 har gjort att Nacka TK liksom andra i samhället behöver göra vissa anpassningar i verksamheten för att inte riskera att sprida viruset och sjukdomen vidare. Vi vill undvika totalstopp och regler som inte går att uppfylla. Och vi behöver alla hjälpas åt, där var och en tar sin del av ansvaret, och utan att ta bort glädjen eller tryggheten för våra åkare, tränare, ledare och föräldrar i föreningen. Vi ber er alla att följa de riktlinjer som anges nedan.

Gå igenom dessa riktlinjer med era barn:

 • Stanna hemma om du är sjuk eller har feber.
 • Stanna hemma om någon i din familj har bekräftat Covid-19 till denne anses smittfri.
 • Åkare ska se till att hålla ihop med sin grupp under träningar. Allt för att minska antalet personer du möter på nära håll.
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.
 • Var utomhus när det går men håll dig fortfarande till din grupp/lag.
 • Nys och hosta i armveck.
 • Undvik att röra vid näsa, mun eller ögon.

Omklädningsrum och övriga lokaler
Endast åkare, tränare och ledare med direkt koppling till träningen ska vistas i omklädningsrummet. Åkarna ska placera sig med så stort mellanrum som möjligt. Vi försöker i möjligaste mån dela upp oss mellan omklädningsrummen. Anhöriga/föräldrar får inte uppehålla sig utanför omklädningsrum eller i korridoren utanför omklädningsrummen.

Skridskoskola och att ta på skridskor
Vi kommer försöka att sprida ut alla så gott det går vi ber alla att hjälpa till med detta och se till att de barn som behöver hjälp att sätta på skridskor får det. För att vi ska kunna fortsätt med alla aktiviteter i Björknäs ishall och istältet är det viktigt att vi alla följer dessa regler:

 • Dörr 1 är för föräldrar och åkare som behöver föräldrars hjälp
 • Dörr 2 är för endast åkare och ledare
 • Inga föräldrar ska vara i korridoren.

De vårdnadshavare som behöver hjälpa sina barn med att knyta på skridskor kan göra det när det är skridskoskola i omklädningsrum 1, 2 eller 3 men ni måste gå in via ishallen (dörr 1). Det går även att knyta skridskor på läktaren eller på bänkar vid isen. Inga föräldrar får står och vänta i korridoren.

( Click here to read this information in English. )

Cafeteria
Cafeterian har anpassats och sittplatserna har glesats ut. Använd handsprit eller tvätta händerna innan ni beställer. Håll avstånd vid risk för kö enligt markeringar på golvet och följ cafeteriapersonalens anvisningar.
När det är möjligt, vänligen ät eller drick det ni köpt utomhus eller uppe på läktaren och lämna plats till aktiva och ledare som har företräde.
Som ett led i dessa förändringar har Boo Hockey (som har hand om cafeterian) nu valt att också göra cafeterian kontantfri.

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info