Hoppa till sidans innehåll
Team Moonlights på Hovet

Team Moonlights på Hovet med Djurgården IF

04 MAR 2014 07:49
- Kul, men nervöst. Visserligen brukar vi träna på Hovet, men det är helt annan upplevelse när det är så många åskådare på läktarna, sa Team Moonlights lagkapten Caroline Andersson med anledning av uppvisningen på Hovet då Djurgården IF och VIK Västerås möttes. Det är också bra träning inför våra kommande tävlingar.
  • Skapad: 04 MAR 2014 07:49

Det var i vintras som förfrågan kom från DIF Hockey om teamet ville visa upp sitt tävlingsprogram under pausen till en match i hockeyallsvenskan. Både tränare och åkare tyckte det skulle vara kul och en nyttig erfarenhet. Så i slutet av december skedde den första uppvisningen inför ca 7 000 åskådare i Hovet. När tjejerna var klara och på väg från ishallen, stoppades de av arrangören.

Emelie Spanne Ericsson intervjuas på Hovet

- De tycker att det var så bra, så de ville engagera tjejerna igen, säger Emelie Spanne Ericsson, en av teamets tränare.

Så i mitten av februari var det dags för den andra uppvisningen. Denna gång inför ca 5 500 hockeyfantaster.  

- Det är viktigt och lärorikt att vi får möjlighet att visa upp synkroniserad konståkning för dem som inte brukar titta på konståkning, fortsätter Emelie.

Under en direktsänd intervju inför publiken fick hon många frågor om sporten och om teamet. Allt från hur laget är uppbyggt, vem som bestämmer temat, musiken och kläderna till tävlingsprogrammen samt hur mycket träning som behövs.

Skribent: C hB

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info