Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gunnar Brahme Vårshow 15

Fantastisk Lejonkungen - hela klubben på isen!

31 MAR 2015 21:12
Simba, Nala, Mufasa och Scar, Zazu, Pumba, Timon och mängder av lejon och lejoninnor, gnuer, hyenor, fåglar och zebror på isen, ett färgsprakande menageri i Nacka ishall när Nacka TK firade 10 år.
  • Skapad: 31 MAR 2015 21:12

Fler bilder i slutet av artikeln.

I lördags firade Nacka TK 10 år med en fantastisk, dramatisk och känslosam uppsättning av Lejonkungen på is med nära 100 åkare på isen.

I år är det 10 år sedan Nacka Teamåkningsklubb, Nacka TK, bildades. Sedan 2005 har klubben utvecklats från ett 20-tal medlemmar till i dag nära 150.

Våra åkare är i alla åldrar – från 6-åringar till unga vuxna, och åkarna kommer inte enbart från Nacka, utan från runt om i hela Stockholm.

Klubbens första vårshow 2005 var just Lejonkungen, en kortversion med ett dussintal åkare. För att fira den tionde vårshowen har klubben valt att på nytt sätta upp Lejonkungen på is, nu i full skala med nära 100 åkare - hela skridskoskolan – från nybörjarna i grön grupp till fortsättningsgrupperna, våra solodansåkare, och klubbens tre team – Comets, Crystal och Moonlights.

- Show och uppvisning är lika viktigt som den vanliga träningen, både för att barnen ska få visa upp vad de lärt sig och hur roligt det är att åka skridskor, men också för att det är utvecklande att samlas kring något, att träna mot ett mål – och att förstås att åka till medryckande musik säger Karin Skarstedt, klubbordförande och huvudtränare.  

En sån här vårshow kräver mycket planering och många har arbetat med detta ända sedan i höstas. ”Lejonkungen på is” har koreograferats av klubbens tränare – Emma, Jamie, Karin, Melina, Nadia, Ronja, Josefin, Hannah, Emelie och Cathrine. Jeanette har stått för manus och musik.

Kostymer betyder mycket för showen. Här har många föräldrar hjälpt till – vi har inte bara sett Simba, Nala, Mufasa och Scar, utan även Zazu, Pumba, Timon och mängder av lejon och lejoninnor, gnuer, hyenor, fåglar och zebror. Vi har till och med sett savannens gräs åka omkring på isen. Fantastrikedomen visste inga gränser denna dag.

Föräldrar är helt enkelt nödvändiga för att dra runt en sån här verksamhet, de är väldigt viktiga i en ideell förening, säger Karin Skarstedt.

Det föräldrar som hållit i projektledningen av evenemanget är Carola och Gunnar som tillsammans med bl a Maria lagt ner ett enormt hängivet arbete, Carola har också gjort kulisserna. Alla familjer har bidragit med lotterivinster, kaffebröd, fika- och korvförsäljning med mera för att få det hela att gå runt.

- Stort tack till alla som hjälpt till att göra denna show möjlig, avslutar Karin Skarstedt, tack alla barn, ungdomar, tränare, föräldrar och syskon. Det har varit en härlig säsong. Varmt välkomna tillbaka nästa termin.

 

Här är några röster från åskådare, föräldrar och anhöriga:

 

- Hej! Vill bara skicka ett tack för en fantastisk show! Så fint ordnat! Bra att ni drar in pengar genom fikaförsäljning, lotter osv och inte genom biljettförsäljning! Har hört så mycket gott om nacka tk tidigare och kan bara instämma. Ni har verkligen hittat ett fint sätt att jobba mot både bredd och spets! För alla barn! Skön stämning i föreningen oxå! Tack!

- Tack för en fantastisk show idag! Världsklass!

- Tack för ett jättefint arrangemang. Det var roligt att få vara delaktiga i det. 

 

- Tack för en fantastisk show - de yngre förmågorna var taggade hela föreställningen och tittade drömskt på de äldre åkarna medan de väntade på sin tur. Precis som det ska vara :)

 

- Ni i styrelsen och alla ledare gör ett imponerande jobb med att få ihop träningar, tävlingar och uppvisningar. 

 

- Tack för allt ni gör för tjejerna!

 

Foto: Gunnar Brahme

 

f_IMG_82671 Vårrshow 15 - gruppbild

 

Vårshow 2015

 

Vårshow 2015

 

f_IMG_79441 Vårshow 15 block

 

Vårshow 2015

 

Skärmavbild 2015-03-27 kl. 07.00.16

Skribent: Ch Beck

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info