Hoppa till sidans innehåll
Foto: William Åsberg Våruppv 2013

Ambitiös våruppvisning i Nacka ishall

27 MAR 2013 18:16
Vid våruppvisningen den 24 mars var nästan samtliga av klubben nära 90 åkare på isen – skridskoskolan, solodansåkarna och singelåkarna - och alla tre teamen. Dessutom deltog Sveriges enda isdanspar i showen. Vilken show!
  • Skapad: 27 MAR 2013 18:16

[Team Moonlights i "Tarzan". Fler bilder i slutet av texten. Foto: William Åsberg]

Tonen sattes redan vid entrén därman anade vad temat för showen skulle vara. För alldeles invid kaffe- och kakförsäljningen fanns en liten 70-talistisk TV-hörna med både soffa, soffbord och tjock-TV. Om inte förrän nu förstod åskådarna att temat var TV och TV-program.

”Slå er ner i TV-soffan och njut av föreställningen”

Det var rubriken på programbladet och hela uppvisningen var upplagd som en dag och kväll framför TV:n.   Åkarna levererade en sprakande show på temat TV!  Under 90 minuter fick vi ta del av både nyhetssändningar med vädret, sportsändningar, matinéfilm, en deltävling i Melodifestivalen, filmen Gladiatorerna och programmet Bonde söker fru. Ett av de mest bejublade inslagen var de mycket roliga reklamfilmerna.

Alla i skridskoskolan var med - liksom alla team

Alla skridskoskolans grupper var med i olika nummer (läs TV-program), ibland med hjälp av äldre åkare.  Vi fick också ta del av tävlingsprogram för Team Crystal och Team Moonlights. Team Caprice visade upp sig i ett särskilt uppvisningsprogram. 

Gästspel av Sveriges enda isdanspar

Specialgäster var Sveriges enda isdanspar Malin Malmberg och Thomas Nordahl, Östermalms Konståkningsklubb, som tävlar internationellt och tränar för Karin Skarstedt. Malin och Thomas visade upp förra årets tävlingsprogram.

Team Jurassic - ett alldeles särskilt team

Ett alldeles särskilt inslag gick under namnet Team Jurassic. En grupp föräldrar hade lånat istid av barnen och under sena kvällar tränat ihop ett nummer på Temat Pluras kök. Uppvisningen bestod av både cirklar, vingar och någon passering och även om fribenen kanske inte var helt sträckta blev numret mycket uppskattat av applåderna att döma. Detta inslag rönte också störst intresse hos barnen själva. Barn och ungdomar, som egentligen borde ha förberett sig för kommande nummer, trängde sig ut ur omklädningsrummen och in i ishallen för att se vad föräldrarna hittat på. Betyget till föräldrarna? Nog blev det ett E ändå?!

Stars Wars-final

Den traditionsenliga finalen utgick från filmen Star Wars och innefattade den klassiska musiken, ljusstavar, fanor i olika färger och alla åkare på isen samtidigt. En riktig grande finale i Nacka TK:s anda!

- Det är alltid väldigt speciellt på våra uppvisningar, säger Karin Skarstedt, ordförande i Nacka Teamåkningsklubb, det blir så tydligt vad roligt barnen och ungdomarna tycker det är att få åka konståkning och att få visa upp vad de lärt sig. Det gäller både våra minsta småttingar i grön och orange grupp till våra allra duktigaste team, solodans- och singelåkare.

Många tack för allt arbete

Stort tack till alla duktiga åkare, som gjorde den här säsongsavslutningen så fantastisk. Tack till tränarna som lagt ner ett stort arbete på alla TV-programmen i showen. Tack också till alla föräldrar och syskon som hjälpt med att sköta musik, ljus, ljud, lotteri och försäljning av fika och korv. Tack också till William som plåtade och filmade uppvisningen. Och tack till killarna från Boo Hockey, som var med i bland annat sportsändningen.

Välkomna tillbaka nästa säsong!

I och med våravslutningen är skridskoskolan slut för säsongen. Ett 20-tal åkare fortsätter träna på is och mark under april och maj i det vi kallar eftersäsong.

Till dem som tar sommaruppehåll från skridskoåkningen nu, vill klubben rikta ett stort tack för året som gått och önska er hjärtligt välkomma tillbaka i höst.

Håll utkik här på hemsidan efter när skridskoskolan börjar igen i slutet på september. Så fort vi fått istiderna lägger vi ut det nya programmet. Kolla också att vi har rätt e-postadress till familjen så kommer också ett mejl med samma information efter sommaren.

 

©Montanafilm-4 flickor i linje - William Åsberg

 

©Montanafilm-5 Moonlights närbild 2 - William Åsberg

 

©Montanafilm-3 Piruett - William Åsberg

 

©Montanafilm-2 Moonlights Ronja - William Åsberg

 

 

Skribent: ChB

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info