Hoppa till sidans innehåll

Information om coronavirus COVID-19


Coronaviruset påverkar svensk konståkning på många sätt. Klubben följer rapporteringen kring myndigheters rekommendationer och beslut och samlar relevant information på denna sida.

Vi har full förståelse för den oro och osäkerhet som spridningen skapar. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Följ rekommendationer, var försiktiga och ta hand om varandra.


Snabblänkar:


Senaste uppdatering från Nacka TK, 28 mars kl 20.00:
Om någon i familjen har COVID-19 ska man vara hemma enligt 1177 rekommendationer (minst 14 dagar fria från symptom sen provtagning var gjord).

25 jan 2021:
Nu öppnar ishallarna igen och vi vet hur många vi får vara i de olika ishallarna. Viktigt att vi inte är för många i ishallen samtidigt.

Det gäller för alla att undvika att vara i ishallarna när man inte behöver vara där.

  • Uppvärmning sker utomhus.
  • Kom färdigt ombytt
  • Inga omklädningsrum är öppna för annat än att gå på toa (en i taget).
  • Skridskor tar man på sig på läktaren eller annan anvisad plats i ishallen.

Mer information om restriktioner och regler se ovan.

5 dec 2020:
Förra veckan distribuerades en information om uppdaterade riktlinjer från FHM som gäller från och med i går, den 14 december. Sedan dess har FHM förtydligat vad som gäller för kontaktidrott (bla synkro och isdans).

I bifogad information är dessa uppdateringar markerade i gult. Vänligen läs dessa noggrant och försätt var noga med att kolla schemat ofta.

21 nov 2020:
För att alla Nacka TKs barn och ungdomar ska kunna fortsätta träna på ett så säkert sätt som möjligt, under den pandemi vi lever i, är det viktigt att följa de regler klubben har tagit fram. Vi ber alla föräldrar att hjälpa oss att förmedla och förklara reglerna för sina barn och ungdomar.

Vi har även gjort en del ändringar i schemat för att glesa ut antalet åkare på isen. Det innebär lite mindre istid för flera av åkarna. Var noga med att kolla schemat ofta.

Nacka TKs vuxna åkare får tyvärr inte träna på is medan de strikta restriktionerna från regering och FHM gäller. Dem kan vi bara erbjuda digitalt fyspass via Zoom.

30 okt 2020:
På grund av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten ställer vi in träning för åkare födda tidigare än 2005 från och med nu och fram till den 19/11, eller när det kommer nya rekommendationer.

De grupper som i första hand blir påverkade är vuxengruppen, Comeback och Moonlights. Lagledare och tränare till lagen Comeback och Moonlights kommer meddela mer exakt vad det innebär.

Åkare som är födda 2005 och senare får fortsätta träna. Lagledare och tränare kommer meddela i morgon lördag även dessa lag mer exakt vad vi gör inom dessa lag för att följa FHMs och Svenska Konståkningsförbundets samt Stockholms Konståkningsförbundets restriktioner.

Mer information kommer när vi vet mer. Undrar ni något maila This is a mailto link.


Senaste uppdateringen från FHM, SKF & RF:

Uppdaterad: 30 OKT 2020 10:34
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0706602540
E-post: This is a mailto link

Se all info