Hoppa till sidans innehåll

Team Comets


Tränare: Josefin Floser, Emelie Jigemark och Jamie Hull

Team Comets är första steget in i synkroåkning i Nacka TK. Teamet är till för att åkare ska lära sig att utföra grundläggande steg och vändningar synkroniserat tillsammans med andra.

Att träna i Comets ger dig möjlighet att senare kunna gå vidare till debutantlaget, Crystal som är nästa steg som synkroåkare. Ungdomslag och juniorlag är de nivåer som kommer sen.

För att kunna vara med i Comets behöver man kunna saxa bakåt åt båda håll och göra mohawk. Åkare från Lila 7 kan börja då tränare för Comets sett att de kan det som behövs. Det är viktigt att träna både torsdag och söndag för att åkarna ska utvecklas individuellt och tillsammans med laget.

Här hittar du information om:

Börjar en åkare under terminens gång då teamet redan tränat och gjort upp program kan det hända att åkaren får åka bredvid teamet ett tag innan man kan stegens ordning och kan hålla i de andra i teamet. Det är viktigt att åkarna fortsätter träna teknik 2 gånger i veckan för att utvecklas tillsammans med sina teamkamrater.

Nacka Teamåkningsklubbs säsong sträcker sig vanligtvis från början av augusti och fram till midsommar. Under säsongen har laget isträning, markträning och gemensam stretch. Alla delar är viktiga för att åkare ska utvecklas så bra som möjligt. Isträningen pågår fram till mitten av maj, och därefter har du möjlighet att vara med på fysträning tillsammans med lila grupper och tränare på Björknäs IP eller Nacka IP. 

Team Comets tränar synkro på torsdagar och söndagar. Åkare tränar teknik i lila 6 och 7.

 

Säsongen 2017-2018

  • v32 – Sommarläger
  • 30 sept-1 okt 2017 – Team lägerhelgen
  • 17 dec 2017 – Julshow
  • 5-7 jan 2018 – Nacka Synkrotrofé (uppvisning)
  • 24-25 mar 2018 – Vårshow
  • 6-7 april 2018 – Synkro VM (Stockholm) 
  • 19 maj 2018 – Klubbmästerskap

 

Uppdaterad: 23 JAN 2018 13:15
Skribent: JH

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 070-660 25 40
E-post: This is a mailto link

Se all info