Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


Vårtermin 2018 börjar 11/1 och 14/1 i Björknäs ishall

Vår skridskoskola vänder sig till alla barn och ungdomar som vill åka skridskor, oavsett om du är nybörjare eller har åkt ett tag. Det finns både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper.

Om du är ny och vill lära dig åka skridskor är du också välkommen. Kom en stund i förväg så tar vi upp anmälan på plats. Viktigt är att ni har hjälm.

Skridskoskolans tränar torsdagar kl 16.00 och söndagar kl 09.00 eller 09.45.
Blå, gul och röd grupp erbjuds 20 minuter golvträning torsdagar och söndagar, direkt efter isträningen.
Vårterminen avslutas med traditionsenlig vårshow den 25 mars för hela klubben i Nacka ishall. Mer information om uppvisningen kommer i vecka 9.

Om du har frågor om skridskoskolan, e-posta oss gärna på This is a mailto link så hjälper vi dig.

För att anmäla, följa stegen nedan:

Steg 1: Skicka oss anmälan

Steg 2: Betala avgiften 

Vi ses på isen!

 

Skridskoskolans grupper

Grupperna i Skridskoskolan är indelade efter färger. Allteftersom du lär dig olika moment flyttas du vidare till nästa grupp. Om du har åkt skridskor förut placeras du i en grupp som passar dina förkunskaper. Efter att ha klarat vissa moment kan du ta skridskomärken.

Klubbens instruktörer är välutbildade och de flesta har mångårig erfarenhet som tränare. Flera tränare har varit aktiva tävlingsåkare.

Våra nybörjare får sin första kontakt med is och skridskor. Det viktigaste här är att genom lekfulla moment lära sig stå, balansera och att ta sig framåt för egen maskin. I den orangea gruppen tar barnen sig fram lite snabbare på isen och börjar åka bakåt.

 

I blå och gul grupp åker man både framåt och bakåt samt börjar åka på skär och bågar. I denna röda gruppen övar barnen saxning framåt och bakåt, piruetter och vändningar. Man strävar efter att ta de sista skridskosmärkena och börjar även pröva lite teamövningar.

 

Vill du fortsätta efter Skridskoskolan?

För de åkare som passerat skridskoskolan och vill fortsätta med konståkning finns klubbens teknikgrupper som jobbar med att utveckla sin skridskoåkning och som tävlar i antingen synkro, isdans, solodans eller singel. I teknikgrupperna (som vi kallar Lila 1-6) är man klar med de grundäggande skridskomärkena och genomför tester för Konståkningsförbundets domare.

 

Uppdaterad: 15 MAR 2018 21:14
Skribent: ChB

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 070-660 25 40
E-post: This is a mailto link

Se all info