Hoppa till sidans innehåll

Ansvariga tränare säsongen 2017-2018


Våra duktiga tränare lägger ner mycket tid på klubben, våra åkare och deras träning både på och utanför isen.
Här presenteras våra tränare.

 

Karin Skarstedt
Isdans- och solodanstränare och klubbens ordförande

Karin Skarstedt startade Nacka Teamåkningsklubb och är idag klubbens ordförande. Karin har åkt isdans i tio år och tävlat nationellt och internationellt. Hon var med och introducerade solodansen i Sverige och har sedan 1980 varit tränare i solodans, isdans och synkroniserad konståkning (synkro eller teamåkning).
Karin har också arbetat som tränare i Australien där hon även fått sin utbildning i isdans och både åkt och tränat i England. Under åren har Karin varit verksam i flera andra klubbar, exempelvis Akademiska KK, Tyresö KK och KK i Salem.

När Karin inte står på isen arbetar hon som mellanstadielärare i matte och NO.

Instruktörsutbildning: Steg 3 synkro, Steg 3 isdans, Steg 2 singel (SKF)

 

Catharina Bexander
Tränare för Team Caprice

Catharina har tränat och tävlat i isdans i 10 år och fått mycket av sin träning i England. Hon har också tränat och tävlat både, nationellt, och internationellt i synkroniserad konståkning, samt jobbat som tränare för ungdom- upp till senior-lag. Hon har under åren varit verksam i flera andra klubbar Akademiska KK, Boo SK, Stockholms Allmänna SK, och Värmdö Allmänna SK.

När Catharina inte står på isen arbetar hon som sjukgymnast och specialist i Ortopedisk Manuell Terapi, samt forskar på deltid inom traumatiska nackskador vid Queensland University i Australien.

Instruktörsutbildningar: Steg 3 synkro, Steg 2 singel, Steg 1 isdans, Nationell skiljedomare i isdans (SKF)

 

Cynthia (Cindy) Bulik
Isdans- och solodanstränare

Varje år bor Cindy 6 månader i Stockholm och de resterande 6 månaderna i North Carolina, USA. Hon är tränare i isdans och teknik med fokus på dansuttryck. Hon har test nivåer guld i isdans och silver i fridans i USA. Hon började som tränare i 1979 samtidigt som hon studerade på universitet. Cindy återvände för att tävla isdans som vuxen och fick bronsmedalj på Amerikanska mästerskapen 2012 med hennes partner, David Tsai.

När Cindy inte står på isen, jobbar hon som professor på Karolinska Institutet och som Director of the KI Centre for Eating Disorders Innovation.

 

 

Elin Bryngelsson Lidestedt
Tränare för Team CrystalTeam Caprice och Team Moonlights

Elin kommer från Göteborg där hon började åka konståkning när hon var 5 år. Synkro har hon åkt i 15 år, bland annat i Team Boomerang i 4 år.

Utanför isen jobbar Elin som frilansande fotograf.

Instruktörsutbildning: Steg 2a tränare, Steg 1 synkro, samt Grundkurs synkrodomare

  

 

 

Elina Lidstrand
Skridskoskoletränare och singeltränare

Elina jobbar som singeltränare och skridskoskoletränare och åkt skridskor sedan hon var 4 år gammal. Hon har tränat och tävlat i både singel och synkro. Det första synkrolaget hon var med i var Team Caprice och efter det Team Moonlights, sedan blev hon tränare.

Utanför isen pluggar hon teknik.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel, Domarkurs steg 1 singel

 

 

Emelie Jigemark
Skridskoskolantränare, tekniktränare och huvudtränare för Team Cosmos

Emelie jobbar som tränare för Lila 6, skridskoskolan och Team Comets. Hon har åkt konståkning sedan hon var 5 år gammal och har både tränat och tävlat i singel och synkroniserad konståkning. Emelie har bland annat åkt synkroniserad konståkning i Team Moonlights i flera år. 

Till vardags går Emelie på gymnasiet.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel, Steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 singel

 

 

Emelie Spanne Ericsson
Tekniktränare och tränare för Team Caprice

Var med och startade Nacka TK. Har åkt konståkning sedan 4 årsålder, åkt och tävlat i bl.a. Team Amazing och team Northern Lights. Tränare team Moonlights 2013-2017. Startade upp och tränade team Caprice 2008-2013.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel, grundkurs synkro

 

 

Erica Fiume
Tekniktränare och huvudtränare för Team Caprice

Erica är tränare för klubbens ungdomslag, Team Caprice. Hon började åka skridskor i hemstaden Milano när hon var åtta år. Hon har åkt synkro och tävlat på internationellt nivå med det Italienska laget Hot Shivers, med de Svenska lagen Team Convivium (junior) och Team Boomerang (senior) samt med det Franska laget Zoulous (senior).

Erica är livsmedelsteknolog.

Instruktörsutbildning: Steg 1 synkro samt Domarkurs steg 1 synkro

 

  

Iina Korkala
Tekniktränare och huvudtränare för Team Comets

Iina har åkt skridskor sedan hon var 4 år gammal, hon började i skridskoskolan i sin hemstad Uleåborg, Finland. Iina tränade och tävlade synkro i 12 år, med 5 år i juniorlaget, Stella Polaris och 1 år i ett seniorlag i Frankrike, Les Zoulous.

Iina slutade som tävlingsåkare själv när hon flyttade till Stockholm för att plugga biomedicin på Karolinska Institutet.

Iina jobbade några år som tränare i Finland och Frankrike och nu är hon tillbaka på isen som tränare i Nacka TK.

 

Isabel Gråby
Singeltränare och tränare för Team Crystal

Isabel arbetar som tränare i skridskoskolan, singelåkning och synkro. Isabel har åkt konståkning sedan hon var sju år och har tävlat i synkroniserad konståkning med Team Caprice. Hon har också tävlat i singel.

Utanför isen jobbar Isabel som resurs i en mellanstadieskola.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel, Steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 singel

 

 

Jamie Hull
Tekniktränare, huvudtränare för Team Crystal och tränare för Team Comets

Jamie Hull har arbetat som tränare i USA i sex år. Hon har åkt skridskor sedan hon kunnat stå på benen och har tävlat i synkroniserad konståkning i tolv år i Massachusetts, USA.

Till vardags arbetar Jamie med webbsidor för företag och organisationer.

Instruktörsutbildning: Steg 2a tränare, Steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 singel, samt tränarutbildning från USA

 

 

 

Josefin Floser
Skridskoskolantränare och tränare för Team Cosmos

Josefin jobbar som tränare i skridskoskolan samt är tränare för Team Comets. Josefin har tränat konståkning sedan 5 års ålder och har både tränat och tävlat i solodans och synkroniserad konståkning samt tränat singel och isdans. För tillfället är Josefin en av klubbens solodansare och har nyligen avslutat sin träning med klubbens juniorlag, Team Moonlights.

Utanför isen studerar Josefin på Kungsholmens gymnasium.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel, Steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 synkro, Domarkurs steg 1 singel

 

 

Linn Brahme
Skridskoskoletränare, solodanstränare samt tränare i teknik

Linn har åkt skridskor sedan fem års ålder och har tränat och tävlat i singelåkning, solodans samt synkroniserad konståkning.

Under dagarna går Linn naturlinjen på Nacka gymnasium.

Instruktörsutbildning: Steg 1 singel

 

 

Malin Ahnqvist Lindqvist
Tränare för Team Moonlights

Malin började sin karriär som 3,5-åring och har sedan dess tränat och tävlat i både singel och synkroniserad konståkning. 2007 flyttade Malin till Göteborg för att åka med landslaget – Team Surprise. Där åkte hon i tre år och har bland annat silver och ett brons från VM samt ett Universiad-Guld från Kina.

Utanför isen jobbar Malin som Konsultchef på SJR där hon rekryterar och hyr ut ekonomer.

 

Rebecka Tideström
Tränare för Team Moonlights

Rebecka kommer från Göteborg där hon började åka konståkning när hon var 6 år och började som 9 åring tävla i synchro. Mellan 2007-2010 åkte Rebecka i landslaget Team Surprise.

När hon var 14 år började Rebecka som tränare i skridskoskolan och fortsatte efter det mer nybörjarlag i synchro (både för barn och vuxna). Innan hon började som tränare för Team Moonlights var Rebecka tränare för Stockholmsbaserade Team Goldskate.

Rebecka jobbar till vardags som Supply Chain Analyst

 

Sarah Kekonius
Tränare för Team Moonlights 

 

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 12:20
Skribent: KS
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Nacka Teamåkningsklubb - Konståkning
Skarstedt, Vallvägen 38
13235 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 070-660 25 40
E-post: This is a mailto link

Se all info